25 octombrie 2013

ADRIANA NEAGOE - profesor de arta dramatica si limba engleza- Absolventa Scolii de Actorie Florin Serban , absolventa “ Acting in English “ James Longshore si experienta de peste 8 ani in invatamant ca profesor de limba engleza si de arta dramatica, cu diploma IHC (metodica predarii lb engleze)
ILEANA ILIESCU – consilier, psihoterapeut de grup si individual  - absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte Sociale si a masterului de psihoterapii cognitiv-comportamentale, specialist interviu motivational cu experienta de lucru atat cu copii cat si cu elevisi
ANDREEA NEAMTU – profesor de limba engleza (copii si adulti) - Absolventa a Liceului Pedagogic si a Facultatii de Limbi si Literaturi straine, cu diploma IHC (metodica predarii lb engleze) si CAE (Cambridge Advanced) si experienta de 10 ani in invatamantul prescolar, scolar si in management,
va prezinta 
Proiectul "Learning is fun"
ce se adreseaza copiilor de clasele pregatitoare si I - VIII


(Arta dramatica, dezvoltarea inteligentei emotionale si logico-matematice prin educatie rational-emotiva si comportamentalasi invatarea intr-un mod interactiv a limbii engleze)

Jocuri de rol, workshopuri, discutii, improvizatii, cercuri literare, experimente, exercitii


Cursurile pe care vi le propunem, pentru inceput sunt : 


I. Fast start in English (incepatori)+ Dezvoltare personala
Program flexibil in functie de optiunile parintilor.

II. Arta dramatica + Dezvoltare personala
Program flexibil in functie de optiunile parintilor. 
III. Speaking in English (mediu-avansati) + Dezvoltare personala

Program flexibil in functie de optiunile parintilor.

Toate cursurile sunt sustinute de catre 2 profesoare, lucrandu-se atat la dezvoltarea pe plan cognitiv, cat si comportamental si emotional.



     Notiunile pe care copiii si le vor insusi nu vor fi predate, ci le vom descoperi impreuna. Vom descoperi, pas cu pas, universul si ceea ce ne inconjoara. Ne vom axa pe interesele comune ale copiilor si, cu ajutorul fiecaruia, vom cunoaste lumea inconjuratoare si ii vom indruma sa se cunoasca pe sine insisi.
  
      Fiecare copil este unic, iar noi respectam asta si ne adaptam stilului lor de lucru si de invatare.



Prezentarea pe larg a cursurilor : 

ADRIANA NEAGOE   va sustine activitati de   Dezvoltare personala,sociala si emotionala prin arta teatrala

Ce invata un copil urmand cursuri de arta dramatica si dezvoltarea personalitatii?
Teatrul – atat cursurile, cat si vizionarea spectacolelor -reprezinta o metoda eficienta de a stimula increderea si stima de sine a micutilor, de a combate timiditatea si tracul si de a le pune creativitatea si imaginatia la lucru. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le poate avea teatrul in dezvoltarea micutilor.
Si vizionarea spectacolelor are un efect deosebit in dezvoltarea copilului, dar inscrierea lui la cursuri de actorie are o influenta mult mai mare, iar copiii invata o multime de lucruri:
1. Socializarea. Cursurile de teatru permit interactiunea intre copii cu personalitati diferite, astfel incat copilul va avea ocazia de a-si imbunatati abilitatile de comunicare si de a lega noi prietenii.

2. Imbogatirea vocabularului. Prin intermediul rolurilor pe care le interpreteaza, copilul invata o multime de cuvinte (neologisme, dar si arhaisme sau regionalisme, in functie de piesa in care joaca), imbogatindu-si astfel vocabularul.

3. Expresivitatea corporala. Urmand cursuri de actorie, copilul invata sa isi controleze miscarile si gesturile, invata despre semnificatiile fiecaruia dintre acestea si are ocazia de a le exersa, consumand astfel energia in mod constructiv.

4. Expresivitatea verbala. Toti actorii cunosc importanta intonatiei, tonului sau a vitezei cu care sunt rostite cuvintele. Copilul invata despre toate aceste lucruri, avand ocazia de-si dezvolta capacitatea de exprimare. Prin urmare, copilul va invata atat sa transmita corect un mesaj, cat si sa interpreteze corect ceea ce spun ceilalti.

5. Abilitatea de a vorbi in public. A interpreta un rol in fata unui public il poate ajuta pe copil sa isi dezvolte abilitatea de a tine perzentari sau discursuri in fata altor persoane. Acest lucru ii va fi de folos atat la scoala, dar si mai tarziu, in viata profesionala.

6. Cultura generala.
 Intrand in contact cu piesele in care interpreteaza diverse roluri, copiii invata o multime de lucruri atat despre autorii pieselor, cat si despre contextul social sau istoric la care fac referire, imbunatatindu-si astfel cultura generala. De asemenea, teatrul poate stimula interesul copilului pentru lectura, apropiindu-se dintr-o alta perspectiva de literatura.

7. Increderea in sine. Consecinta pe termen lung a cursurilor de teatru se refera la stimularea increderii in sine. O intepretare reusita pe scena, aplauzele publicului, depasirea tracului, toate acestea sunt elemente care vor mari increderea copilului in propriile forte.

8. Abilitatile de invatare.
 Copilul isi exerseaza memoria, atentia si gandirea atunci cand invata si interpreteaza un rol. Desi nu pare a necesita un mare efort intelectual, interpretarea unui rol pune in miscare toate aceste procese, imbunatatindu-le.

9. Autocunoastere. Desi poate parea paradoxal, pretinzand ca sunt altcineva, intrand „in pielea” unui personaj, copiii invata multe lucruri despre el insusi. Descopera trasaturi de personalitate care corespund personajelor interpretate sau care sunt total opuse, incep sa inteleaga in profunzime ce inseamna caracterul, valorile morale si felul in care emotiile influenteaza actiunile oamenilor.

10. Autocontrol. Cursurile de teatru ii invata pe copii cum sa isi stapaneasca emotiile, cum sa le canalizeze intr-un mod pozitiv si cum sa isi construiasca reactii adecvate la diverse situatii. Exersand capacitatea de a-si depasi tracul pe scena, copilul invata ca el este „stapanul” propriilor emotii, ca el le poate controla si conduce catre modalitati adecvate de expresie. Acest lucru va influenta in mod pozitiv relatiile cu cei din jur. 

Continutul cursurilorjocuri de concentrare,memorie, atentie; jocuri pentru imbunatatirea mobilitatii; jocuri de coordonare; improvizatie pe teme date; role-play; manuirea papusilor; tehnica vorbirii( dictie); miscare scenica, ritm, dans; interpretarea textului artistic; mijloace de expresie in fata camerei de filmat

Cursul este format din 4 module, fiecare modul avand 2 luni :
Modul 1: Dezvoltarea abilitatilor( concentrare, atentie, memorie, motricitate, prin jocuri)
Modul 2: Miscare scenica si improvizatie( jocuri de improvizatie pe teme date, pantomima, dezvoltarea simtului ritmic)
Modul 3: Tehnica vorbirii si role-play( Exercitii de dictie, tehnica vorbirii scenice, Jocuri de rol sub forma dialogurilor)
Modul 4: Teatru si film ( interpretare in fata camerei de filmat, lucrul pe text, modalitati de interpretare scenica , filmuletul final)


ILEANA ILIESCU va sustine  un Program pentru dezvoltare a inteligentei emotionale si logico-matematice prin educatie rational-emotiva si comportamentala
         Elevii invata intr-o forma ludica si placuta sa comunice intr-un mod asertiv cu cei din jur, sa-si identifice si sa isi exprime emotiile, cunoasterea si increderea de sine, depasirea unor blocaje psihologice, dezvoltarea creativitatii, a vointei si a motivatiei dar si insusirea si dezvoltarea abilitatilor de gandire logica.  
           La inceputul perioadei copiii vor primi teste pentru investigarea profilului de personalitate si cognitie, in urma carora se va elabora un program de dezvoltare personalizat care se va desfasura atat individual cat si in grup.

Strategii si metode folosite:
-        Detectarea si abordarea comportamentelor disfunctionale
-        Detectarea si abordarea celor 8 tipuri de inteligenta
-        Interviu motivational in vederea stimularii schimbarilor pozitive/adoptarea unor comortamente mai pozitive acolo unde este cazul.
-        Training asertiv
-        Tehnici proiective
-        Tehnici de relaxare
-        Jocuri de rol
-        Jocuri de impovizatie
-        Jocuri de gandire
-        Exercitii de strategii si rezolvare de probleme
-        Imbunatatirea capacitatii de atentie si concentrare
-        Imbunatatirea capacitatii de memorare
-        Stimularea interesului pentru activitati literare si culturare
-        Stimularea creativitatii
-        Training pentru cresterea stimei de sine
-        Dezvoltarea abilitatilor empatice
-        Intarirea autocontrolului prin exercitii
-        Imbunatatirea exprimarii verbale
-        Povesti si filmulete educative
-        Fise de lucru si materiale de support

Mentiuni:
-        Elevilor li se vor cere feedback referitoare la activitatile si exercitiile desfasurate pentru stimularea capacitatii de reflexie dar si pentru imbunatatirea comunicarii.
-        Modulul psihologic presupune o buna comunicare si implicare a parintilor in vederea imbunatatirii relatiei copil- parinte.
-        La sfarsitul fiecarui modul, elevii vor primi fisa de evaluare psihologica.

Metodele de dezvoltare constau in:
   Jocuri de rol,training asertivtehnici proiectivetehnici de relaxare, jocuri de improvizatiejocuri de gandireexercitii de rezolvare a problemelor (problem solving skills),strategii de obtinere a unui scop,"cerc literar" - stimularea interesului pentru activitati intelectuale si culturale



ANDREEA NEAMTU va sustine programul intitulat „Fast Start in English” - Invatarea limbii engleze prin jocuri
        Gramatica si conversatia in limba engleza iti creaza dificultati? Atunci le putem descoperi misterele prin jocuri!
        In timpul unor astfel de activitati, elevii sunt concentrati pe activitatea in sine si, fara sa isi dea seama, isi insusesc notiunile de gramatica. Limba engleza, ca si orice alta limba, nu se invata mecanic, ci se asimileaza pas cu pas, iar scopul meu este sa ii face pe elevi sa iubeasca aceasta limba si sa o foloseasca fara teama, usor si cu placere.
        Vom descoperi lumea inconjuratoare, vom face experimente, vom calatori prin diferite tari si vom invata despre culturile lor, vom descoperi mistere Pamantului, cat si ale Universului.
         Pentru elevii mai avansati, se vor face jocuri si exercitii pregatitoare pentru examenele Cambridge.

         Structura cursului : se merge pe structura manualelor, la care vin in completare jocuri si exercitii de comunicare.

Manuale de studiu : Incredible English - ed. Oxford University Press
                                   Young Learners English - ed. Longman
                                


Limba engleza poate fi invatata intr-un mod distractiv!



Adresa : 
STR.MONETARIEI nr.10 (langa Muzeul Taranului Roman)
Cursurile vor respecta structura anului scolar, iar in timpul vacantelor acestea nu se vor tine.

Inscrierile se fac pe tot parcursul anului
Pret curs / modul (2 luni): 560 ron . Pretul include : 2 profesori, materiale. Pretul nu include manualele, ce pot fi cumparate, la cerere, separat.


Pentru inscrierea la ambele cursuri aveti 
10% reducere la taxa unuia dintre ele

Pentru 
frati se face 10% reducere celui de-al doilea copil

Cei care ne recomanda si aduc alti copii, au 
15% reducere in luna in care se face o inscrierea pe baza recomandarii sale.
Numarul de copii dintr-o grupa : 
maxim 12



Contact :
Tel. 0728.380.891 / 0733.805.891

http://learningisfu1.wix.com/learningisfun
E-mail : learning_is_fun@yahoo.ro              andreea_c_neamtu@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu